CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de febrer del 2013

Dues persones havien ocupat el pis del triple crim del carrer Reial



Desallotjats per la Guàrdia Urbana

L'octubre de 2010 un habitatge del bloc nº9 del Carrer Reial va ser protagonista d'un terrible crim on un home de nacionalitat marroquina va matar a la seva dona i els seus dos fills. Després de les pertinents investigacions policials, retirada dels cossos i neteja de l'escena el pis va quedar tancat i en mans municipals.

El passat dijous una veïna del pis d'adalt va alertar a José Ruiz, president de l'Associació de Veïns del Barri del Port, amb local al costat, que havia sentit sorolls al pis en qüestió. Ruiz va alertar la Guàrdia Urbana qui va comprovar que la porta havia estat forçada i havien canviat el pany.  Els agents van identificar al dia següent a dues persones i les van desallotjar per tractar-se d'una ocupació il.legal.

Aquest dilluns la brigada va tornar per comprovar que el pis havia estat desocupat i van soldar la porta per evitar noves ocupacions. Segons els veïns, l'any passat també es va ocupar fins a dos cops en poc temps el pis del costat.

El triple crim del Carrer Reial


Es compleixen gairebé 3 anys des del terrible i mediàtic triple crim que es va cometre  l'11 d'octubre de 2010 al nº9 del Carrer Reial, al bloc del costat de l'Associació de Veïns del Barri del Port.


Segons les conclusions del ministeri públic, el processat, d'origen marroquí, Abdeslam Brada, va agafar un ganivet de la cuina de 15 centímetres de llargada i es va dirigir al dormitori de l'immoble. En aquells moments, a l'habitació s'hi trobava la seva dona juntament amb els fills que tenien en comú –una nena de 6 anys i un nen de 2–. Amb la intenció de posar fi a la vida de la seva companya, la va atacar de sorpresa, i va impedir que ella es pogués defensar –la víctima, que presentava 13 ferides, va morir de manera quasi immediata com a conseqüència d'un tall al coll–. Tot seguit, va agredir mortalment amb el mateix ganivet la menor i, finalment, va posar fi a la vida del nen. Un cop va haver perpetrat els tres crims, va col·locar els cadàvers a la banyera i els va cobrir de ciment i guix per dificultar que fossin descoberts.


L'assassí es va entregar a Barcelona uns dies desprès assegurant que uns desconeguts el perseguien i que havien matat a la seva família. Va declarar que l'endemà havia marxat a Algecires i després a Bèlgica buscant feina i que en una conversa amb el seu germà es va assabentar del que havia passat.

Brada va negar estar “boig”, però va assegurar tenir “el do del Sultan”, que li permet saber si una persona és bona o no donant-li la mà i mirant-la als ulls. Segons l'acusat, si aquesta persona ha comès algun crim o irregularitat greu, li crema la mà.

Veïns van declarar haver vist a Brada aquells dies i sentir discussions tot i l'ordre d'allunyament que tenia per episodis violents anteriors. El fort olor va alertat als veïns que van alertar a la Policia.

Brada va declarar finalment que el seu do li va fer veure que la seva dona era una assassina i que els fills no eren seus. Declarat culpable per un jurat popular va ser condemnat a 76 anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari pel triple crim i trencament de l'ordre d'allunyament tot i que només en compliria 40 pels màxims marcats per la llei. També una indemnització de 100.000 euros als pares de la víctima.

Fonts: mestarragona, ara.cat, elpuntavui.cat
Imatges: mestarragona, tarragonaradio.cat, elpuntavui.cat