CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de juny del 2013

A partir del 24 de juny desapareix el bus 2 del Barri del Port i s'obren noves línies com la 21, 22 i 41



L'Ajuntament de Tarragona i l'Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) han valorat les múltiples queixes referents a les "voltes" que fa la línia 2 de bus. Considerant que té un recorregut molt poc atractiu pel centre de Tarragona, és poc lineal i molt lenta, ha decidit substituir-la per dues noves línies amb recorreguts més àgils i ràpids.

Desapareix la Línia 2 que connectava Barri del Port i Hosp. Joan XXIII


D'aquesta manera, la línia 2 que fins al moment comunicava la zona del Nàutic i Hospital Joan XXIII amb parades i pas pel Barri del Port (Carrer Reial, Plaça Carros, Estació Renfe i Pl. Prim), desapareix i dona lloc a les línies 21 i 22.

La línia circular 21 cobreix part del recorregut que deixa de fer la línia 2. Amb origen just davant de l'Estació de Renfe circularà cap al vial de W.Briant, Passeig de Sant Antoni, Passeig Torroja, Avinguda Catalunya, Marquès de Montoliu, Rambla Nova i Carrer Unió tornant cap a l'Estació Renfe.

La línia 22 substitueix i simplifica el recorregut de les líneas 2 i 10 entre el Serrallo i Hospital Joan XXIII però ara sense pas pel Barri del Port, el que podria ocasionar descontentament entre els veïns. Aquesta línia a l'estiu sortirà del Port Esportiu-Miracle per fer servei de platja i a l'hivern des del Serrallo. La parada més propera al Barri del Port serà la de Torres Jordi.

Una nova línia que passarà pel nostre barri serà la 41 que comunicarà l'Estació Renfe (els arribats amb tren) amb la Plaça Imperial Tàrraco (per la proximitat amb l'Estació de Busos) passant per Pere Martell i que arribarà al Campus Catalunya i el Campus de la URV a Països Catalans (per als estudiants que arriben en bus o tren a la ciutat). Aquesta línea sí passarà pel barri (Estació Renfe i Carrer Reial).

Aquesta línia 41 integraria d'alguna manera les línies 24 (Estació-Zona Educacional) i 14 (Pl. Imperial Tàrraco-Zona Educacional) amb el pas pel Barri del Port que deixa de fer la Línia 2 amb sortides cada 10-15 minuts al llarg del dia i amb un recorregut a la meitat de temps.

Caldrà trencar costums i fomentar el transbordament de busos


Donat que el principal servei que els usuaris del Barri feien de la línea 2 era arribar a Joan XXIII i aquesta línia 41 no hi arriba, tocarà fomentar i reeducar al veïnat en la pràctica del transbordament de busos

Amb sortida a l'Estació, Plaça dels Carros o Reial es podria arribar fins a Prat de la Riba i allà agafar un nou bus amb les diverses destinacions possibles, entre elles a l'Hospital Joan XXII amb el bus 1 o bé el 85 que també arriba a destins com Pallaresos o Sant Salvador.

Aganfant el bus 5 es pot arribar a l'Av. Andorra, al Pont del Diable, a Sant Ramon i també a Els Pallaresos i Sant Salvador, entre altres.

Baixant a Pere Martell també es poden trobar noves combinacions. El bus 9 porta a destins com la Rambla Vella, Arrebassada, Savinosa, Cala Romana, Platja Llarga, La Mora, Conca de Barberà, Tamarit, etc.

El Blog del Barri del Port va estar-hi present fa uns dies a la reunió entre tècnics municipals de l'Ajuntament i EMT amb l'A.V del Barri i s'estudia dur a terme una presentació i xerrada per donar a entendre i explicar de forma detallada i senzilla cóm fer-ne ús de les noves línies i facilitar el costum dels transbordaments més habituals en altres ciutats.