CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’octubre del 2013

Prevención y cuidar la piel, factores claves según la Doctora Gil en la A.V.V

(En català -aquí-)
La Dra. Gil durante el coloquio de esta tarde.
Foto: Blog Barri del Port
La dermatóloga y médico quirúrgica del Hospital Sant Joan de Reus, Inmaculada Gil Faure, ha protagonizado este martes por la tarde en la A.V.V del Port el segundo coloquio programado en la Semana Cultural 2013 del Barri del Port, donde ha hablado de varias enfermedades de la piel y la importancia de prevenir, cuidar y observarla de forma regular como factor clave.

Gil ha dado una charla divulgativa e informativa explicando las funciones de la piel cómo es la protección de agentes externos, traumatismos, percepción del mundo exterior (el tacto), regulación de la temperatura, etc. y los diversos cambios asociados a la edad como la fragilidad, flacidez, hematomas, cicatrización lenta, pérdida de elasticidad, arrugas, sequedad, alteraciones a la pigmentación (canas, manchas...) y que "la genética también es un factor determinante" ha dicho.

Por otro lado, se han explicado e ilustrado, mediante diapositivas, varias alteraciones de la piel y tumoraciones tanto benignas como malignas. Es el caso de la queratosis seborreicas, nevus dérmicos, queratosis actínicas entre las no preocupantes y de afectación local, enfrente al carcinoma basocelular o el escamoso como cánceres de piel más frecuentes junto con melanoma qué es cáncer maligno y que sí presenta metástasis y disminuye la supervivencia si supera el milímetro de profundidad.

Una de las diapositivas del coloquio. Foto: Blog Barri del Port

La doctora ha declarado que "hay que acudir al médico ante cualquier duda" y sobre todo tienen que preocupar aquellas lesiones que sangren, curan y resurgen, lesiones oscuras, las que "abultan", lunares asimétricos, con contorno irregulares, con más de dos colores, etc. En este sentido ha destacado la importancia de auto-explorarse un mismo o con ayuda de otros, o con espejos, fotos. 

También es importante la prevención con nutrición adecuada, ingerir abundante agua, calefacción moderada, higiene con agua templada, sin abusar del jabón sin detergentes, evitar ropa acrílica, sintética o de lana que es irritable a la piel, utilizar cremas hidratantes, quemas barrera, etc. y muy importante evitar la exposición solar excesiva y utilizar protección.

29 d’octubre del 2013

Prevenir i cuidar la pell, un factor clau segons la dermatòloga Inmaculada Gil aquesta tarda a l'A.V.V

La Dra. Gil durant el col·loqui d'aquesta tarda.
Foto: Blog Barri del Port

La dermatòloga i metge quirúrgica de l'Hospital Sant Joan de Reus, Inmaculada Gil Faure, ha protagonitzat aquest dimarts a la tarda a l'A.V.V del Port el segon col·loqui programat en la Setmana Cultural 2013 del Barri del Port, on ha parlat de diverses enfermetats de la pell i la importància de prevenir, cuidar i observar-la de forma regular com a factor clau.

Gil ha donat una xerrada divulgativa i informativa explicant les funcions de la pell com és la protecció d'agents externs, traumatismes, percepció del món exterior (el tacte), regulació de la temperatura, etc. i els diversos canvis associats a l'edat com la fragilitat, flacidesa, hematomes, cicatrització lenta, pèrdua d'elasticitat, arrugues, sequedat, alteracions a la pigmentació (canes, taques...) i que "la genètica també és un factor determinant" ha dit.

D'altra banda s'han explicat i il·lustrat, mitjançant diapositives, diverses alteracions de la pell i tumoracions tan benignes com malignes. És el cas de la queratosis seborreiques, nevus dèrmics, queratosis actíniques entre les no preocupants i d'afectació local, enfront al carcinoma basocelul·lar o l'escamós com a càncers de pell més freqüents junt amb melanoma què és càncer maligne i que sí presenta metàstasi i disminueix la supervivència si supera el mil·límetre de profunditat.

Una de les diapositives de la xerrada. Foto: Blog Barri del Port

La doctora ha declarat que "cal acudir al metge davant qualsevol dubte" i sobretot han de preocupar aquelles lesions que sangnen, curen i ressorgeixen, lesions obscures, les que "abulten", lunars asimètrics, amb contorn irregulars, amb més de dos colors, etc. En aquest sentit ha destacat la importància d'autoexplorar-se un mateix o amb ajuda d'altres, o amb miralls, fotos.

També és important la prevenció amb nutrició adequada, ingerir abundant aigua, calefacció moderada, higiene amb aigua temprada, sense abusar del sabó sense detergents, evitar roba acrílica, sintètica o de llana que és irritable a la pell, utilitzar cremes hidratants, cremes barrera, etc. i molt important evitar l'exposició solar excessiva i utilitzar protecció.

28 d’octubre del 2013

El presidente del Port de Tarragona, Josep Andreu, da a conocer la importancia del puerto tarraconense a los vecinos (Semana Cultural 2013)

(En català -aquí-)

El presidente del Port de Tarragona, Josep Andreu, y el presidente de la A.V.V del Barri, José Ruiz,
esta tarde en el coloquio de la Semana Cultural 2013. Foto: Blog Barri del Port


El presidente del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha visitado esta tarde la Associació de Veïns del Port, para ofrecer un coloquio con el cual se ha iniciado la Programación de la Semana Cultural 2013.

Una charla informativa al vecindario con la cual se ha dado a conocer la importancia del puerto tarraconense, situado y considerado en el 2012 como el 4º más importante de España (Algeciras, Valencia, Barcelona, Tarragona, Cartagena y Bilbao). Un puerto con una gran actividad en el sector petroquímico que ocupa el 60%, seguido del carbón con un 15'22%, el agroalimentario con un 12'11% y la carga general con un 12'58%, a datos de 2010 y con previsiones de equilibrarlo de cara al 2015.

Según Andreu, los objetivos de crecimiento tienen gran importancia con la proyección internacional, la sostenibilidad y la diversificación. También las infraestructuras propias cómo son los accesos, los nuevos muelles y calados con los cuales Tarragona está preparada cada vez más para recibir barcos de grandes dimensiones; y las infraestructuras externas cómo serían la A27 que va avanzando despacio por cuestiones económicas y la importancia de la conexión de ancho europeo con el tercer carril para poder no tan sólo recibir y enviar contenedores hacia el centro de España sino hacia Europa mediante el tren, puesto que resulta más rentable y sostenible que los camiones. 

Otro factor importante que Andreu ha destacado es la apuesta por los cruceros considerando que Tarragona tiene su propia oferta y turismo gracias al legado romano, la ruta del Cister, el modernismo de Reus, Port Aventura, BCN World próximamente, bodegas, etc. e incluso se puede llegar fácilmente de Tarragona en Barcelona.

Piscolabis al acabar el acto. Foto: Blog Barri del Port

Por otro lado, se ha hablado sobre la implicación del Port para trabajar y mejorar cada vez más por la sostenibilidad y el medio ambiente, luchando contra la contaminación marina, la eficiencia energética, la mejora de la calidad del agua y del aire y una mejora en la gestión de residuos. Hay que destacar que el Puerto de Tarragona recibió el año pasado el Certificado Aenor por una buena Gestión Medioambiental.

También se trabaja y ha mejorado notablemente desde el 2009 los problemas y quejas debidos a episodios de malos olores, la Seguridad y la prevención de actos antisociales con un proyecto de profesionalización del Cuerpo de la Policía Portuaria para lograr competencias de seguridad y protección como policía especial. Se lleva a cabo trabajo conjunto con los Mossos de Esquadra y la Guardia Urbana, y las cámaras de seguridad del Paso Subterráneo han mejorado y reducido los actos vandálicos a pesar de que todavía sea y resulte un problema. 

Finalmente se ha hecho un balance positivo de las visitas por actividades sociales y culturales al Muelle de Costa, el Archivo y el Museo del Puerto con un total de casi 10.000 visitantes el año pasado. Aún así los vecinos han pedido más actividades y propuestas en la zona y Muelle del Puerto, puesto que consideran que el barrio del Serrallo en este sentido saca más partido y beneficios. El acto ha acabado con un piscolabis.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, dona a conèixer la importància i tasca del port tarragoní als veïns del barri (Setmana Cultural 2013)

(En castellano -aquí-)

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president de l'A.V.V del Barri, José Ruiz,
aquesta tarda al col·loqui de la Setmana Cultural 2013. Foto: Blog Barri del Port

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha visitat aquesta tarda l'Associació de Veïns del Port, per oferir un col·loqui amb el qual s'ha iniciat la Programació de la Setmana Cultural 2013.

Una xerrada informativa al veïnat amb la qual s'ha donat a conèixer la importància del port tarragoní, situat i considerat al 2012 com el 4t més important d'Espanya (Algesires, València, Barcelona, Tarragona, Cartagena i Bilbao). Un port amb una gran activitat en el sector petroquímic que ocupa el 60%, seguit del carbó amb un 15'22%, l'agroalimentari amb un 12'11% i la càrrega general amb un 12'58%, a dades de 2010 i amb previsions d'equilibrar-ho de cara al 2015.

Segons Andreu, els objectius de creixement tenen gran importància amb la projecció internacional, la sostenibilitat i la diversificació. També les infraestructures pròpies com són els accessos, els nous molls i calats amb els quals Tarragona està preparada cada cop més per rebre vaixells de grans dimensions; i les infraestructures externes com serien l'A27 que va avançant a poc a poc per qüestions econòmiques i la importància de la connexió d'ample europeu amb el tercer fil per poder no tan sols rebre i enviar contenidors cap al centre d'Espanya sinó cap a Europa mitjançant el tren, ja que resulta més rentable i sostenible que els camions.

Un altre factor important que Andreu ha destacat és l'aposta pels creuers considerant que Tarragona té la seva pròpia oferta i turisme gràcies al llegat romà, la ruta del Cister, el modernisme de Reus, Port Aventura, BCN World properament, cellers, etc. i fins i tot es pot arribar fàcilment de Tarragona a Barcelona.

Piscolabis en acabar l'acte. Foto: Blog Barri del Port
D'altra banda, s'ha parlat sobre la implicació del Port per treballar i millorar cada copa més per la sostenibilitat i el medi ambient, lluitant contra la contaminació marina, l'eficiència energètica, la millora de la qualitat de l'aigua i de l'aire i una millora en la gestió de residus. Cal destacar que el Port de Tarragona va rebre l'any passat el Certificat Aenor per una bona Gestió Mediambiental.

També se treballa i ha millorat notablement des del 2009 els problemes i queixes deguts a episodis de males olors, la Seguretat i la prevenció d'actes antisocials amb un projecte de professionalització del Cos de la Policia Portuària per assolir competències de seguretat i protecció com a policia especial. Es du a terme treball conjunt amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana i les càmeres de seguretat del Pas Soterrat han millorat i reduït els actes vandàlics tot i que encara sigui i resulti un problema.

Finalment s'ha fet un balanç positiu de les visites per activitats socials i culturals al Moll de Costa, l'Arxiu i el Museu del Port amb un total de gairebé 10.000 visitants l'any passat. 

Tot i així els veïns han demanat més activitats i propostes a la zona i Moll del Port, ja que consideren que el barri del Serrallo en aquest sentit treu més partit i beneficis. L'acte ha acabat amb un piscolabis.

Semana Cultural 2013 del Barri del Port de Tarragona del 28 de octubre al 3 de noviembre



La Associació de Veïns del Port de Tarragona ha programado un año más un seguido de actos diferentes enmarcados en el Programa de la Semana Cultural 2013 que tendrá lugar del 28 de octubre al 3 de noviembre, esta semana entrante.

Lunes 28 de octubre

Hora: 18.30h
Lugar: Local de la Associació de Veïns del Port en c/Reial,9 Baixos
Acto: Coloquio con el presidente de la Autoritat Portuària de Tarragona, Sr. Josep Andreu i Figueras

Martes 29 de octubre

Hora: 19h
Lugar: Local de la Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acto: Coloquio con la Dra. Inmaculada Gil Faure, especialista en dermatología

Miércoles 30 de octubre

Hora: 18.30h
Lugar: Local de la Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acto: Tarde de BINGO con grandes premios de la A.V.V del Port y libros por parte del Blog del Barri del Port aportados por Silva Editorial

Jueves 31 de octubre

Hora: 19h
Lugar: Local de la Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acto: CASTAÑADA 2013 con Moscatell

Viernes 1 de noviembre / Sábado 2 de noviembre / Domingo 3 de noviembre

Hora: Salida en Plaça dels Carros a las 10.30h del viernes y llegada el domingo a las 19.30h
Lugar: Hotel Playa Park de Salou
Acto: XXV Convivència Salou (salida de 3 días)
Precio: 70€ + 1 € de tasas, todo incluido (transporte, estancia, actividades y dietas)

*Excepto la Salida a Salou, el resto de actos son gratuitos y incluyen un piscolabis al acabar.

26 d’octubre del 2013

La Fibra Óptica llega al Barri del Port de Tarragona

(En català -aquí-)

Se ha empezado a instalar en el Barri del Port la innovadora fibra óptica a la que Tarragona tendrá conexión en 2014 y será una de las primeras ciudades con este servicio totalmente desplegado, tal como anunció el pasado mes el director general de Telefónica en Cataluña, Kim Faura.

La red de fibra óptica dará servicio a 68.000 usuarios entre hogares y empresas el año que viene y ya se ha empezado a implantar en nuestro barrio. Por otro lado, a finales de este año, la ciudad también tendrá cobertura 4G para móviles.

La fibra óptica es actualmente la tecnología de conexión de banda ancha fija más avanzada del mercado y sus 100Mb permiten a los particulares tener televisión de alta definición, juegos en red, videoconferencia de máxima calidad y navegación ultrarrápida por Internet. Además, ha recordado el director general de Telefónica en Cataluña, hay que tener en cuenta que más del 70 % del tráfico de datos móviles navega por conexiones inalámbricas.

Setmana Cultural 2013 del Barri del Port del 28 d'octubre al 3 de novembre



L'Associació de Veïns del Port de Tarragona ha programat un any més un seguit d'actes diversos emmarcats en el Programa de la Setmana Cultural 2013 que tindrà lloc del 28 d'octubre al 3 de novembre, la propera setmana.

Dilluns 28 d'octubre

Hora: 18.30h
Lloc: Local de l'Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acte: Col·loqui amb el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Sr. Josep Andreu i Figueras

Dimarts 29 d'octubre

Hora: 19h
Lloc: Local de l'Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acte: Col·loqui amb la Dra. Inmaculada Gil Faure, especialista en dermatologia

Dimecres 30 d'octubre

Hora: 18.30h
Lloc: Local de l'Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acte: Tarda de BINGO amb grans premis de l'A.V.V del Port i llibres per part del Blog del Barri del Port aportats per Silva Editorial

Dijous 31 d'octubre

Hora: 19h
Lloc: Local de l'Associació de Veïns del Port al c/Reial,9 Baixos
Acte: CASTANYADA 2013 amb Moscatell

Divendres 1 de novembre / Dissabte 2 de novembre / Diumenge 3 de novembre

Hora: Sortida a Plaça dels Carros a les 10.30h de divendres i arribada el diumenge a les 19.30h
Lloc: Hotel Playa Park de Salou
Acte: XXV Convivència Salou (sortida de 3 dies)
Preu: 70€ + 1 € de taxa, tot inclòs (transport, estancia, activitats i dietes)

*Excepte la Sortida a Salou la resta d'actes són gratuïts i inclouen un piscolabis en acabar.


23 d’octubre del 2013

La Fibra Òptica arriba al Barri del Port de Tarragona

(En castellano -aquí-)

S'ha començat a instal·lar al Barri del Port l'innovadora fibra òptica a la que Tarragona tindrà connexió el 2014 i serà una de les primeres ciutats amb aquest servei totalment desplegat, tal com va anunciar el passat mes el director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura.

La xarxa de fibra òptica donarà servei a 68.000 usuaris entre llars i empreses l'any que ve i ja s'ha començat a implalantar en el nostre barri. D'altra banda, a finals d'aquest any, la ciutat també tindrà cobertura 4G per a mòbils. 

La fibra òptica és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat i els seus 100 Mb permeten als particulars tenir televisió d'alta definició, jocs en xarxa, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultrarrápida per Internet. A més, ha recordat el director general de Telefònica a Catalunya, cal tenir en compte que més del 70 % del tràfic de dades mòbils navega per connexions sense fils.

17 d’octubre del 2013

La Vaqueria estrena esta noche en el Barri del Port 'I'm fucking thursdays', la nueva propuesta de ocio nocturno universitario



La Sala 'La Vaquería' del Barri del Port, una de las más conocidas y con mayor trayectoria de la ciudad, inaugura este jueves noche a las 23.55h una nueva propuesta de ocio nocturno para los universitarios del Camp de Tarragona.

Se trata de la fiesta: “I’m Fucking Thursdays” creada y dirigida para los jovenes universitarios. La sesión irá a cargo de uno de los djs más conocidos de la provincia, dj G-Monty, y contará con la participación de las facultades de bioquímica y biotecnología. La entrada anticipada son 5€ con consumición.

'La Vaquería' estrena aquesta nit al Barri del Port 'I'm fucking Thursdays' la nova proposta d'oci nocturn universitari



La Sala 'La Vaquería' del Barri del Port, una de les més conegudes i amb més trajectòria de la ciutat, inaugura aquest dijous nit a les 23.55h una una nova proposta d’oci nocturn per els universitaris del Camp de Tarragona.

Es tracta de la festa: “I’m Fucking Thursdays” creada i adreçada per al jovent universitari. La sessió anirà a càrrec d’un dels djs més coneguts de la provincia, dj G-Monty, i comptarà amb la participació de les facultats de bioquímica i biotecnologia. L’entrada anticipada són 5€ amb consumició.

15 d’octubre del 2013

Entra en funcionament el pagament de les zones d'aparcament verdes, taronges i blaves del Barri del Port

El Barri del Port ja compta amb zones d'aparcament verdes, taronges i blaves.

Tal com ha vingut anunciant i informant el Blog del Barri del Port fa temps i amb detall, aquest dimarts 15 d'octubre de 2013 entra en vigor la regulació de les places d'aparcament del Sector 3 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, on s'inclou el Barri del Port.

c/Reial, zona verda.
Foto: Blog Barri del Port
Aquest últim sector regulat comprèn els vials que queden delimitats pel Passeig Marítim de Rafael Casanova, Passeig del Gremi de Marejants, Carrer de Trafalgar. Límit oest del Serrallo, Carrer de Pere Martell, Avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, Avinguda Roma, Plaça Imperial Tàrraco i Rambla Nova. 

Tota aquesta àrea compta amb un total de 5.719 places d’aparcament i 47.389 vehicles censats, el que significa 9 cotxes per plaça, a més dels que es desplacen diàriament a la ciutat. 

En aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les tasques de pintura i implantació dels parquímetres, després de diverses trobades informatives amb els veïns de la zona. La gran part dels carrers del barri han quedat establerts com a zona verda, excepte Carrer Lleó i del Mar junt amb els trams que els travessen fins al Carrer Reial que han esdevingut la zona taronja del barri. Una part del Carrer Caputxins i Carrer Nou de Sant Magí pel contrari s'han establert com a zona blava.


Cal recordar que l'A.V.V del Port va demanar la regulació de l'aparcament per tal de beneficiar als residents que patien constantment la dificultat per aparcar degut a l'acupació de les places per part d'usuaris d'altres zones, i a la vegada la dificultat per estacionar a visitants, perjudicant el comerç de la zona.


Els residents tenen tarifes més baixes a les zones verdes i taronges gràcies a la targeta de resident. De fet, ja aquests dies els veïns han notat la milloria amb bastantes places d'aparcament buides a diverses franges horàries.


La regulació de l'aparcament en superfície és una acció contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Tarragona que té per objectiu facilitar l'estacionament als residents de les zones urbanes amb dèficits de places i esdevenir una eina fonamental de la gestió del trànsit al centre de la ciutat per reduir el col·lapsament, lentitud de la xarxa de transport públic, i mitigar els costos mediambientals de contaminació, de seguretat i de benestar. 

-Tarifes de les zones verdes i taronges, com fer la targeta resident i requisits (veure)
-Funcionament dels parquímetres (veure)

10 d’octubre del 2013

Vídeo: Funcionament dels nous parquímetres de Tarragona


CAT: L'Ajuntament de Tarragona ha realitzat un vídeo informatiu sobre el funcionament dels nous parquímetres de la ciutat per tal de conèixer la manera de cóm introduir la matrícula, l'import, l'ús de la targeta de crèdit o la targeta resident, el pagament a zona blava, verda i
taronja, l'extracció del tiquet, l'anul·lament d'una denúncia, etc.

Donat que el proper dimarts 15 d'octubre entra en vigor el pagament per estacionar al Barri del Port (veure) on ja s'han regulat les places d'aparcament (zones verdes i taronges), aquest blog comparteix el vídeo per a coneixement del veïnat:


CAST: El Ajuntament de Tarragona ha realizado un vídeo informativo sobre el funcionamiento de los nuevos parquímetros de la ciudad para conocer la manera de como introducir la matrícula, el importe, el uso de la tarjeta de crédito o la tarjeta residente, el pago en zona azul, verde y naranja, la extracción del ticket, la nulament de una denuncia, etc. 

Puesto que el próximo martes 15 de octubre entra en vigor el pago para estacionar en el Barri del Port (ver) donde ya se han regulado las plazas de aparcamiento (zonas verdes y naranjas), este blog comparte el vídeo para conocimiento del vecindario.

5 d’octubre del 2013

Andreu Rifé, de 'Pulseras Rojas', en concierto el próximo sábado en la Sala Zero del Barri del Port


Nueva temporada de la Zero este fin de setmana


El actor y cantante del exitosa serie de tv 'Pulseras Rojas' ('Polseres Vermelles'), Andreu Rifé, actuará el próximo sábado 12 de octubre en la Sala Zero del Carrer Nou de Sant Magí, en el Barri del Port, presentando su nuevo disco 'Ping Pong' donde está incluida su famosa canción “Fil de llum”, banda sonora de la conocida serie de Tv3. El precio de entrada son 8€ de manera anticipada en Discos Shiva / Batabat / salazero.com o 10€ a taquilla.

Rifé es uno de los muchos platos musicales que La ZERO ha preparado para su nueva temporada que ha arrancado en el Barri del Port este fin de semana con un 'OpenFest' sorpresa. La Zero inicia la temporada con una rica programación de conciertos y otras actividades, muchas de ellas en colaboración con los principales colectivos musicales y culturales de la ciudad, con el firme objetivo de hacer frente a las dificultades que plantea, entre otros aspectos, la crisis económica general, la falta de subvenciones a la actividad cultural y el aumento del IVA cultural que tan mal está haciendo al sector de la música en directo.

Abril, el pop independiente de León Benavente, La Iaia, Espaldamaceta o Núria Graham; el punk de Boikot, La Fuga o Torazinas, el metal de Obsidian Kingdom o Olvido, los ritmos sixties de The See See (UK), The Future Primitives (Sudàfrica) o Dusty Mush (França), y el rock’n’roll clásico de Lewis Enma & The BCN Fireballs o The Hitbacks, entre moucho otros grupos y estilos que se darán cita en la sala a lo largo de los próximos meses.

También propuestas locales, gracias al ciclo de conciertos Km. Zero, dj's como Miqui Puig, Dj Coco, Víktor Ollé, Dj Pegatas, Indiescabreados, Hal9000, Terror Marriage djs, clubs mensuales dedicados a estilos musicales concretos, como es el caso del club de rock’n’roll Bule Bule, en el que reinarán los ritmos de los 50, 60 y 70, desde el rockabilly hasta el powerpop, pasando por soul, surf, garage y punk; el SLNT CLVB, dedicado a las derivaciones más elegantes de la house music actual (bass music, blog pop, UK garage, etc.); o el club de lo jueves Out of Control, destinado a un público mayoritariamente estudiantil.

Andreu Rifé de 'Polseres Vermelles' en concert a la Sala Zero del Barri del Port el proper dissabte 12 d'octubre


Nova temporada de la Zero aquest cap de setmana


L'actor i cantant de l'exitosa sèrie de tv 'Polseres Vermelles', Andreu Rifé, actuarà el proper dissabte 12 d'octubre a la Sala Zero del Carrer Nou de Sant Magí, al Barri del Port, presentant el seu nou disc 'Ping Pong' on està inclosa la seva famosa cançó “Fil de llum”, banda sonora de la coneguda sèrie de TV3. El preu d'entrada són 8€ de manera anticipada a Discos Shiva / Batabat / salazero.com o 10€ a taquilla.

Rifé és un dels molts plats musicals que La ZERO ha preparat per a la seva nova temporada que ha arrencat al Barri del Port aquest cap de setmana amb un 'OpenFest' sorpresa. La Zero encara la temporada amb una rica programació de concerts i d’altres activitats, moltes d’elles en col·laboració amb els principals col·lectius musicals i culturals de la ciutat, amb el ferm objectiu de fer front a les dificultats que planteja, entre d’altres aspectes, la crisi econòmica general, la falta de subvencions a l’activitat cultural i l’augment de l’IVA cultural que tant de mal està fent al sector de la música en directe. 

Abril, el pop independent de León Benavente, La Iaia, Espaldamaceta o Núria Graham; el punk de Boikot, La Fuga o Torazinas, el metal d’Obsidian Kingdom o Olvido, els ritmes sixties de The See See (UK), The Future Primitives (Sudàfrica) o Dusty Mush (França), i el rock’n’roll clàssic de Lewis Enma & The BCN Fireballs o The Hitbacks, entre molts altres grups i estils que es donaran cita a la sala al llarg dels propers mesos.

També propostes locals, gràcies al cicle de concerts Km. Zero, dj's com Miqui Puig, Dj Coco, Víktor Ollé, Dj Pegatas, Indiescabreados, Hal9000, Terror Marriage djs, clubs mensuals dedicats a estils musicals concrets, com és el cas del club de rock’n’roll Bule Bule, al qual regnaran els ritmes dels 50, 60 y 70, des del rockabilly fins el powerpop, tot passant per soul, surf, garage i punk; el SLNT CLVB, dedicat a les derivacions més elegants de la house music actual (bass music, blog pop, UK garage, etc.); o el club dels dijous Out of Control, destinat a un públic majoritàriament estudiantil.

Carrer Smith resiste a la intensa lluvia sin inundaciones

(En català -aquí-)
Carrer Smith en día de lluvia. Foto: Rafa Medina

La combinación del aire cálido procedente del sur, la entrada de viento húmedo del Mediterráneo y el paso de un sistema frontal han sido los ingredientes que daban lugar a la tormenta de este viernes por la tarde en toda Cataluña. 

En el caso de Tarragona la lluvia ha sido fuerte e intensa durante varias horas hasta que ha esparcido. Con ella, la Calle Smith del Barrio del Puerto ha podido poner a prueba el sistema de alcantarillado que a menudo es protagonista por episodios de inundaciones, un grave problema para el vecindario de la zona. 

La Asociación de vecinos estaba a la espera hace tiempo de una lluvia con intensidad como la de este viernes para comprobar si el problema se volvía a repetir después de que la empresa Ematsa hubiera llevado a cabo un exhaustivo trabajo de limpieza y desatascamiento con la intención de evitar nuevas inundaciones. También se habilitó una nueva entrada de alcantarillado a la Calle Sant Miquel para recoger el agua que se redirigía por la leve pendiente de la Calle Castellarnau hacia Smith (ver). 

El resultado ha sido positivo. El mismo presidente del A.V.V del Port, José Ruiz, quiso supervisar la zona dando el visto bueno al comprobar que la calle no se ha inundado esta vez. Aún así, algún vecino sí ha comentado que en los aparcamientos de la calle ha habido algunas filtraciones de agua.

4 d’octubre del 2013

El Carrer Smith resisteix a la intensa pluja sense inundacions

(En castellano -aquí-)
Carrer Smith en dia de pluja. Foto: Rafa Medina

La combinació de l'aire càlid procedent del sud, l'entrada de vent humit del Mediterrani i el pas d'un sistema frontal han estat els ingredients que han donat lloc a la tempesta d'aquesta tarda a tota Catalunya. 

En el cas de Tarragona la pluja ha estat forta i intensa durant diverses hores fins que ha escampat. Amb ella, el Carrer Smith del Barri del Port ha pogut posar a prova el sistema de clavegueram que sovint és protagonista per episodis d'inundacions, un greu problema per al veïnat de la zona.

L'Associació de veïns restava a l'espera fa temps d'una pluja amb intensitat com la d'aquesta tarda per tal de comprovar si el problema es tornava a repetir després que l'empresa Ematsa hagués dut a terme un exhaustiu treball de neteja i desatesament amb la intenció d'evitar noves inundacions. També és va habilitar una nova entrada de clavegueram al Carrer Sant Miquel per recollir l'aigua que es redirigia perl lleu pendent del Carrer Castellarnau cap a Smith (veure).

El resultat ha estat positiu. El mateix president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, ha volgut supervisar la zona i ha donat el vistiplau al comprovar que el carrer no s'ha inundat aquest cop. Tot i així, algun veí sí ha comentat que en els aparcaments del carrer hi ha hagut algunes filtracions d'aigua.

Una gran plaga de estorninos llega y sobrevuela el Barri del Port causando molestias a los vecinos

(En català -aquí-)

  
Antenas de edificios con estorninos
Foto: Blog Barri del Port
Este jueves por la tarde miles de estorninos llegaban al Barri del Port de Tarragona sobrevolando el cielo y alertando a los vecinos con el ruido de su canto masivo, agitados también por la posible llegada de lluvia.

Estos pájaros que llegan siempre a finales de septiembre e inicios de octubre ocupan gran parte de las azoteas de los edificios, las antenas y cableado eléctrico, así como los árboles dando lugar a episodios de malos olores por sus excrementos y molestias por el ruido que causan.

Una de las zonas del barrio donde tienen mayor impacto son los árboles de la Plaça dels Carros, o todavía más en las palmeras de la Plaça dels Infants que quedan repletas de estorninos.

Miles de estorninos sobrevolando el barrio. Foto: Blog Barri del Port
El suelo y los bancos de la plaza, que ya habitualmente ensucian las palomas, sufren con su llegada un incremento de suciedad que supone un problema importante en la imagen del barrio que últimamente vuelve a destacar por la falta de limpieza pública, una queja que la Asociación de Vecinos ya ha hecho llegar al Ayuntamiento de Tarragona esperando solución inmediata.

A la vez, y por proximidad, la fachada de la Chartreuse donde acaba de abrir puertas la EOI este martes (ver) también se ha visto afectada estos días.

La restauración del edificio 'Els Porxos' de la Plaça dels Carros desocupa la planta baja pontificada a la calle

(En català -aquí-)
Edificio 'Els Porxos'. Foto: Blog Barri del Port

Un año después desde que se iniciaron las obras de restauración del Edificio 'Casa Melchor Lloveras', conocido como "Los Porches", de la Plaza de los Carros (ver) queda libre de paso la planta baja porticada abierta a la calle, hasta ahora ocupada con material, vallas y maquinaría de las obras.

El edificio había estado durando muchos años en muy mal sido, con una fachada totalmente degradada y con gran acumulación de cascotes y excrementos de palomas.

Edifici de 'Els Porxos'.
Foto: Blog Barri del Port
Se trata de un edificio residencial de estilo romántico inscrito como Bien Cultural de Interés Local (BCIL) en el Inventario del Patrimonio Cultural catalán. Fecha del año 1861 (s.XIX) en que el arquitecto Francesc Llauradó lo va construir por la intención de dar lugar en una plaza pontificada que finalmente no se llevó a cabo. 

Las obras se enmarcan en el Plan General de Ordenación Urbana de Tarragona (POUM), que contempla, en el marco del Patrimonio, la aprobación del catálogo definitivo de bienes inmuebles culturales y el de cortijos y otras construcciones ubicadas en suelo no urbanizable, que suman un total de 843 edificios y monumentos a proteger, entre ellos este de la Plaça dels Carros, debido a la valía histórica que hay que preservar. 

El Edificio consta de planta baja, entresuelo y tres pisos, con jerarquía de plantas. La parte de los porches que queda nuevamente visible y transitable está hecho con sillares mientras que el resto del menaje es de tocho recubierto de estuco, ahora en restauración y cubierto de malla protectora. Los porches tienen vueltas de arista y los arcos reponen en ménsulas esculpidas.

3 d’octubre del 2013

Una gran plaga d'estornells arriba i sobrevola el Barri del Port causant molèsties als veïns

(En castellano -aquí-)

  
Antenes d'edificis amb estornells
Foto: Blog Barri del Port
Aquesta tarda milers d'estornells han fet arribada al Barri del Port de Tarragona sobrevolant el cel i alertant als veïns amb el soroll del seu cant massiu, agitats també per la possible arribada de pluja.

Aquests ocells que arriben sempre a finals de setembre i inicis d'octubre ocupen gran part dels terrats dels edificis, les antenes i cablejat elèctric, així com els arbres donant lloc a episodis de males olors pels seus excrements i molèsties pel soroll que causen.

Una de les zones del barri on tenen major impacte són els arbres de la Plaça dels Carros o encara més a les palmeres de la Plaça dels Infants que queden repletes d'estornells. 
Milers d'estornells sobrevolant el barri. Foto: Blog Barri del Port

El terra i els bancs de la plaça, que ja habitualment embruten els coloms, pateixen amb la seva arribada un increment de brutícia que suposa un problema important en la imatge del barri que últimament torna a destacar per la falta de neteja pública, una queixa que l'Associació de Veïns ja ha fet arribar a l'Ajuntament de Tarragona esperant solució immediata.

A la vegada i per proximitat, la façana de la Chartreuse on acaba d'obrir portes l'EOI aquest dimarts (veure) també s'està veient afectada aquests dies.

Silva Editorial presenta aquest divendres el nou llibre 'El dit a l'ull' de Jaume Borràs

'Silva Editorial', empresa del Barri del Port ubicada al Carrer Nou de Santa Tecla i que va col·laborar amb aquest blog en les Festes del Barri 2013 el passat estiu en el sorteig de premis, presenta aquest divendres 04 d'octubre el nou llibre 'El dit a l'ull' de Jaume Borràs. 

L'acte tindrà lloc a les 20h al Centre Cultural de Cambrils. 
Intervindran: Manuel Rivera (director de Silva Editorial), Lluís Rovira (director de Revista Cambrils), Ignasi Martí (historiador i prologuista del llibre) i Jaume Borràs (autor del llibre)



L’OBRA
'El dit a l’ull' de Jaume Borràs Galceran (Silva Editorial, 2013) és una filípica contra el Poder, el que s’aprofita o el que no en sap més. Al costat i a favor de la gent treballadora i humil, la joventut, els companys i mestres, l’autor no s’està de posar “el dit a l’ull” a jerarques, jutges injustos, mediàtics mediatitzats, servils, ignorants, nous i vells pijos, manipuladors, eurovividors i altres. Aquí, la veu que parla —humana i sensible, rebel i revoltada— s’arma de cultura, paraules, experiències i raó, tot adreçant-se a una comunitat lectora “intel·ligent” que també vol pensar i expressar-se i sentir per ella mateixa, ser sobirana, sense por ni a debatre ni a cremar-se amb la veritat o els desitjos col·lectius.
L’articulista no es tanca a una Caverna literària i mítica sinó que ens invita entre platònic i polític a distingir la llum de les ombres, la veu dels ressons, amb una base històrica que no exclou l’humor ni l’observació de l’avui, fent servir un llenguatge cuinat a terra amb foc viu que constitueix un veritable model d’escriptura. Aquesta suma de peces curtes és el reflex d’una època de canvis i un canvi d’època que encara vivim, a més d’una bona vacuna contra l’oblit. El llibre aplega 128 articles publicats per la Revista Cambrils (des de març de 2001).
L’AUTOR
Jaume Borràs i Galceran, resident i nascut a Montbrió del Camp (1962), és llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Ciències Religioses. Treballa en la docència fa més de vint anys —va ser professor a l’IES Cambrils i, en l’actualitat, és catedràtic de socials a l’IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.
Ha participat en nombroses iniciatives culturals i divulgatives de les comarques tarragonines. Al Priorat, va ser col·laborador i tertulià de Ràdio Falset, cofundador de la revista cultural Lo violí i impulsor dels Estudis Prioratins del Centre d’Estudis Falsetans. Al Baix Camp, col·labora amb la Revista Cambrils i és membre de la Comissió de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montbrió del Camp. Ha impartit conferències i xerrades a molts pobles i ciutats: d’actualitat i també d’història antiga i moderna, de temes generals i locals

2 d’octubre del 2013

La restauració de l'edifici dels Porxos a la Plaça dels Carros desocupa la planta baixa porticada al carrer

(En castellano -aquí-)

Edifici dels Porxos. Foto: Blog Barri del Port

Un any després des que es van iniciar les obres de restauració de l'Edifici 'Casa Melchor Lloveras', conegut com "Els Porxos", de la Plaça dels Carros (veure) queda lliure de pas la planta baixa porticada oberta al carrer, fins ara ocupada amb material, tanques i maquinaria de les obres.

L'edifici havia estat durant molts anys en molt mal estat, amb una façana totalment degradada i amb gran acumulació de cascots i excrements de coloms. 

Edifici dels Porxos.
Foto: Blog Barri del Port
Es tracta d'un edifici residencial d'estil romantic inscrit com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) en l'Inventari del Patrimoni Cultural català. Data de l'any 1861 (s.XIX) en que l'arquitecte Francesc Llauradó el va construïr per l'intenció de donar lloc a una plaça porticada que finalment no es va dur a terme. 

Les obres s'emarquen en el Pla General d’Ordenació Urbana de Tarragona (POUM), el qual contempla, en el marc del Patrimoni, l’aprovació del catàleg definitiu de béns immobles culturals i el de masos i altres construccions ubicades en sòl no urbanitzable, que sumen un total de 843 edificis i monuments a protegir, entre ells aquest de la Plaça dels Carros, degut a la vàlua històrica que cal preservar. 

L'Edifici consta de planta baixa, entresòl i tres pisos, amb jerarquia de plantes. La part dels porxos que queda novament visible i transitable està feta amb carreus mentre que la resta del parament és de totxo recobert d'estuc, ara en restauració i cobert de malla protectora. Els porxos tenen voltes d'aresta i els arcs reposen en mènsules esculpides.

1 d’octubre del 2013

Llegan los parquímetros al Barri del Port aunque los vecinos no tendrán que pagar por aparcar hasta el 15 de octubre

(En català -aquí-)

Parquímetro en la c/Castaños.
Foto: Blog Barri del Port
Si primero fue el color verde que se fue extendiendo calle a calle en el Barri del Port, ahora son los parquímetros que han ido apareciendo cómo si de setas plantadas se tratara.

En los últimos días se había instalado la base donde ahora ya se han acuadrillado la mayoría de parquímetros para extraer tíquets próximamente para poder aparcar en el barrio.

La regulación del aparcamiento del Sector 3 está llegando a su fase final y como siempre se dará un plazo de 15 días para poner en marcha la medida de pago.

De este modo los vecinos y usuarios no tendrán que pagar de forma obligatoria todavía para estacionar el vehículo pero sí desde el próximo martes 15 de octubre.

En estas dos semanas de margen el vecindario podrá solicitar su tarjeta residente para disfrutar de tarifas más bajas (ver).

La Chartreuse ha abierto hoy puertas al inicio del nuevo curso de la Escola Oficial de Idiomes

(En català -aquí-)


La EOI de Tarragona se instala por fin en el Barri del Port


Edificio Chartreuse esta mañana.
Foto: Blog Barri del Port
Después de muchos retrasos y complicaciones, por fin la Escuela Oficial de Idiomas ha podido trasladarse al restaurado edificio de la antigua fábrica Chartreuse de la Plaça de los Infants en el Barri del Port de Tarragona.

La mudanza de mobiliario y material se ha llevado a cabo este fin de semana y lunes para poder empezar el nuevo curso sin más demoras este martes a las 9.30h.

La EOI hacía años que reclamaba un edificio con buenas condiciones desde su estreno ahora hace 26 años primero en el Instituto Martí y Franquès y después en el edificio de los Capuchinos de la Rambla Nova.

La actividad de la escuela ocupa las dos primeras plantas del edificio que ofreció puertas abiertas este verano (ver) y acogerá a sus 3000 alumnos y 50 profesores.

Hay accesos por la fachada principal y por el lateral junto a las escaleras mecánicas de la Calle Vapor.

Arriben els parquímetres al Barri del Port tot i que els veïns no hauran de pagar per aparcar fins el dia 15 d'octubre

(En castellano -aquí-)

Parquímetre al c/Castaños.
Foto: Blog Barri del Port
Si primer va ser el color verd que es va anar estenent carrer a carrer al Barri del Port, ara són els parquímetres que han anat apareixent com si de bolets plantats es tractés.

En els últims dies s'havia instal·lat la base on ara ja s'han acollat la majoria de parquímetres per tal d'extreure tiquets properament per poder aparcar al barri.

La regulació de l'aparcament al Sector 3 està arribant a la seva fase final i com sempre es donarà un plaç de 15 dies per posar en marxa la mesura de pagament. 

D'aquesta manera els veïns i usuaris no hauran de pagar de forma obligatòria encara per estacionar el vehicle tot i que sí des del proper dimarts 15 d'octubre.

En aquestes dues setmanes de marge el veïnat podrà sol·licitar la seva targeta resident per gaudir de tarifes més baixes (veure).

La Chartreuse ha obert avui les portes a l'inici del nou curs de l'Escola Oficial d'Idiomes

(En castellano -aquí-)

L'EOI de Tarragona s'instal·la per fi al Barri del Port


Edifici Chartreuse aquest matí.
Foto: Blog Barri del Port
Després de molts retards i complicacions, per fi l'Escola Oficial d'Idiomes ha pogut traslladar-se al restaurat edifici de l'antiga fàbrica Chartreuse de la Plaça dels Infants al Barri del Port de Tarragona.

La mudança de mobiliari i material s'ha dut a terme aquest cap de setmana i dilluns per tal de poder començar el nou curs sense més demores aquest dimarts a les 9.30h. L'EOI feia anys que reclamava un edifici amb bones condicions des de la seva estrena ara fa 26 anys primer a l'Institut Martí i Franquès i després a l'edifici dels Caputxins de la Rambla Nova.

L'activitat de l'escola ocupa les dos primeres plantes de l'edifici que va oferir portes obertes aquest estiu (veure) i acollirà als seus 3000 alumnes i 50 professors. 

Hi ha accessos per la façana principal i pel lateral junt a les escales mecàniques del Carrer Vapor.

Tarifas de las Zonas Verdes de aparcamiento, cómo hacer la Tarjeta Residente y requisitos


Carrer Smith con plazas verdes. Foto: Blog Barri del Port

En este artículo podrás conocer la información sobre el aparcamiento regulado de zonas verdes en el Barri del Port, y resto de ciudad.

En este barrio encontrarás la mayoría de calles de zona verde y algunas también como zona naranja (Calle del Mar, León y tramos que los cruzan desde la Calle del Mar a Real).

Ser residente representa para los vecinos de la zona/barrio/distrito una ventaja ya que pagan lo mismo tanto en zona verde como naranja, precio inferior respecto los no residentes. Es importante saber que no por ser vecino (vivir en la zona) se es residente. Para considerarse como tal es necesario disponer de la tarjeta y/o distintivo de residente y tener el vehículo empadronado en tal zona. En el caso del Barri del Port, pertenece al sector 3 de estacionamiento.


Zona verde de aparcamiento


La zona verde es aquella que favorece a los residentes (los vecinos acreditados) respecto los que no lo son en cuanto a precio y tiempo. Mientras que los residentes pueden aparcar todo el día por 0'40€ y hasta un máximo de 2 días (0'80€), los no residentes sólo pueden aparcar hasta un máximo de 2 horas a un precio de 3€ (o 1'10€ si es una hora, 0'75€ media hora) de modo que para ellos actúa y pagan como si de zona azul se tratara.

Consulta la tarifa y tiempo de zona naranja y zona azul de estacionamiento / aparcamiento (aquí)


Tarjeta Residente: 


Es una tarjeta que os permite operar con el parquímetro como residente para beneficiaros como tales. Obtenerla tiene un coste de 15€ y tiene una vigencia indefinida. Es única para cada coche.

Con la tarjeta de residente podréis extraer del parquímetro un ticket a coste reducido que tendréis que dejar muy visible dentro del coche.

Requisitos tarjeta residente:


Para tener tarjeta residente de una zona de aparcamiento regulada hay que estar empadronado en ella. La tarjeta es única para cada coche que tendrá que ser un vehículo de más de 2 ruedas siempre y cuando no supere los 5 metros de longitud y un número de 7 pasajeros como máximo.

Solicitar la tarjeta de residente:


Para poder contratar el distintivo trimestral o la tarjeta de residente, necesitáis registraros como residente del área Regulada trucando al 977 23 91 51 y allá os informarán de la documentación que tenéis que presentar según vuestro caso. La contratación se efectuará posteriormente de forma presencial a las oficinas de 'Aparcamientos Municipales de Tarragona (AMT) ubicadas al Parking Saavedra, C/ Josepa Massanés S/N.

Documentación:


DNI del titular.
Certificado de empadronamiento en la ciudad de Tarragona.
Permiso de circulación del vehículo.
Recibo del Impuesto de Circulación (IVTM) pagado en Tarragona.

Distintivo Residente en Tarragona


El distintivo de residente es un tarjetón que se pone detrás del cristal delantero del vehículo. Acredita que el vehículo pertenece a un residente, y como tal, puede beneficiarse de las ventajas que permite la zona regulada para los residentes sin necesidad de sacar tiquet del parquímetro cuando se estaciona en zona verde del sector en que se está empadronado (sector 3 en el caso del Barri del Port). El distintivo es único para cada vehículo.

Existen dos modalidades:

-Distintivo anual (100€*) 
-Distintivo trimestral (25€*) 

 *Los precios son aproximados ya que dependen de la cantidad de días festivos de cada mes y año. Los requisitos y procedimientos son los mismos que los de la tarjeta residente.