CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de gener del 2014

La Cavalcada de Reis de Tarragona 2014 aquest diumenge un any més des del Barri del Port

Cavalcada de Reis pel Barri del Port l'any 2013

Aquest diumenge dia 05 de Gener de 2014 Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a visitar la ciutat de Tarragona i a tots els nens i nenes que esperen la seva arribada amb ganes i il·lusió.

A les 18.15h els Reis faran arribada com és tradició per via marítima al Moll de Costa arribant en vaixell a les escales reials on seran rebuts per diverses autoritats i la consellera de cultura, Begoña Floria.

El rei Gaspar serà l'encarregat de fer parlament abans d'iniciar la cavalcada sobre l'escenari de recepció ubicat al Moll de Costa. Tres vehicles traslladaran als reis fins al Carrer Reial del Barri del Port on cada any s'inicia la Cavalcada cap a les 19h.

El recorregut seguirà amb pas per la Plaça dels Carros, carrer Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), Sant Agustí, Portalet i arribada cap a 20.30h a Pl. de la Font on seran rebuts per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros que els entregarà les claus de la ciutat.



100 anys d'una cavalcada que va estar a punt de no passar pel Barri del Port

Quan es compleixen 100 anys de la Cavalcada de Reis de Tarragona, cal recordar que aquesta, fa anys en el mandat de l'alcalde Joan Miquel Nadal, va estar a punt de no passar pel Barri del Port al·legant dificultats per pujar pel carrer Apodaca i Unió degut a la seva pendent pel que fa als carruatges, causes similars per evitar també la pujada per aquí del Carnaval.

Finalment no es va "permetre" ja que el Barri es va mobilitzar amb pancartes, cartells i una manifestació en contra d'aquesta previsió proposada a la Comissió de la Cavalcada precisament per dues persones originàries de la Part Baixa, segons ha pogut saber aquest blog.