CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 d’abril del 2017

Petit incident a la sortida del Cristo del Buen Amor en una Processó de Passió que sorprèn amb canvi de recorregut i torna a lluir al Barri del Port

Un fanal es va trencar en la sortida del Crist. Foto: Blog Barri del Port

Un any més, i per segon consecutiu, la Confraria del Cristo del Buen Amor ha organitzat i celebrat la Processó de Passió pels carrers del Barri del Port, que ha tornat a lluir tot i començar amb incident i haver canviat inesperadament el recorregut.

El canvi de recorregut va permetre una millor estampa del Crist del
Buen Amor al c.Apodaca de cara. Foto: Blog Barri del Port

A les 19.30h de la tarda d'aquest dissabte 8 d'abril, el carrer Pau del Protectorat, al tram davant l'església Sant Nicolau de Bari, seu de la confraria andalusa, estava ple de gom a gom esperant la sortida del Cristo del Buen Amor per donar inici a la Procesión de Pasión 2017.

Els Armats del Gremi Marejants encapçalant la processó. Foto: Blog Barri del Port

Els costalers van treure la imatge del Crist a genolls i a l'hora d'aixecar-lo, un cop havia sortit mitja entrada, un desequilibri va fer tombar la peana a un cantó, i com a conseqüència un dels quatre fanals va topar amb la paret i es va partir. Tot i els intents per reparar el desperfecte mentre Luisa Márquez, presidenta de l'Associació Folklòrica Andalusa cantava una saeta, finalment van haver de desmuntar-lo i sortir sense el fanal.

Un instant de la processó del Cristo del Buen Amor. Foto: Blog Barri del Port

Aquest fet no va impedir lluir en tota la seva resplendor el Crist del Buen Amor pels carrers del Barri del Port i amb bon temps respecte a l'any passat on va començar a ploure al tram final. Enguany, i sorprenentment respecte al que estava anunciat, el recorregut de la processó va ser el contrari de l'edició anterior. D'aquesta manera la processó va baixar pel carrer Apodaca mostrant una bonica estampa amb el rerefons d'una de les principals vies del barri. Destacava també la participació enguany de Paqui Bori en cadira de rodes al grup de timbals i cornetes, després de reivindicar poder sortir en aquestes circumstàncies.

Imatge poc habitual, cadira de rodes a una processó, amb Paqui Bori. Foto: Blog Barri del Port

La comitiva va seguir pel carrer Reial amb nova saeta a la meitat, i va continuar i girar per la Plaça dels Infants i carrer Smith, únic tram on va quedar certament deslluïda davant la Chartreuse per culpa dels vehicles estacionats.

Cristo del Buen Amir en el seu pas per la Plaça dels Infants. Foto: Blog Barri del Port

Seguint i girant pel carrer Nou de Santa Tecla i després per Sant Miquel, la processó va continuar fins a l'església, encapçalada pels Armats del Gremi de Marejants que van oferir reverència al Crist a inici i final de processó. Aquesta comptava enguany també, i com a novetat, el Crucificat de l'església Sant Nicolau de Bari on va concloure la processó amb entrada del Crist del Buen Amor novament a genolls i emocionant saeta final a l'interior.

Com a novetat, la processó va lllir també el Crucificat de
l'esglèsia Sant Nicolau de Bari. Foto: Blog Barri del Port
Barri del Port TV va anar oferint emissions en directe a facebook i també a Periscope/Twitter que encara podeu veure. D'altra banda, us oferirem el vídeo complet de la processó a Youtube i podeu veure les fotos -aquí-