CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de juliol del 2017

L'Ajuntament desallotja els sense sostre dels porxos de la Plaça dels Carros i retira els seus voluminosos

Dos dels indigents aquesta tarda marxant pel carrer Reial. Foto: Blog Barri del Port

Aquest dimecres a la tarda, els porxos de la Plaça dels Carros estaven desocupats i nets, després que l'Ajuntament hagi procedit a posar remei a les reclamacions de l'Associació de Veïns del Port i el rebombori creat.

Fa unes setmanes el Blog del Barri del Port publicava (veure) el creixement del nombre d'indigents a la Part Baixa i la destacada ocupació dels porxos de la Plaça dels Carros amb diversos voluminosos i estris personals com si d'una llar es tractés.

Imatge d'aquest matí amb els porxos ocupats amb estris i
voluminosos dels sense sostre. Foto: Blog Barri del Port

La situació que ha anat apareixent posteriorment a la resta de mitjans que s'han fet ressò, s'havia agreujat amb la presència de Scott Apps, denominat com l'indigent temut per la resta de sense sostres pels seus antecedents per baralles, violència i robatoris, i per recentment amenaces al Punt d'Atenció dels Sense Sostre de la Part Baixa, fet pel qual va ser detingut (veure). Un cop en llibertat el passat cap de setmana va agredir a un home gran escollit a l'atzar segons diversos diaris que afirmen que actualment ha quedat empresonat temporalment.


L'A.V.V del Port considera que el problema no ha acabat

L'A.V.V del Port havia catalogat la situació com a insostenible per l'alarma social entre el veïnat i les queixes per l'actitud dels indigents fent les seves necessitats entre els vehicles de la plaça davant de la canalla que s'hi reuneix per jugar, i per la brutícia generada al seu voltant en aquest indret.

Imatge dels porxos aquesta tarda després que l'Ajuntament
 els hagi desocupat i netejat. Foto: Blog Barri del Port
Rosa Puig, la presidenta, indica que al migdia ha rebut trucades de TV3 i TVE per venir al barri a enregistrat imatges sobre la situació i que aquesta tarda després de contactar amb el consistori, els porxos han estat desocupats i netejats, tal com li han indicat. Puig no es mostra convençuda amb què el problema hagi acabat, ja que segons indica "sempre acaben tornant, en un o dos dies, els tornarem a tenir aquí, és gent que no tenen on dormir, molts perquè no accepten una acollida per no acatar normes com les del no fumar o beure alcohol i ara amb la calor prefereixen el carrer".

Segons publica el Diari Ara, l'Ajuntament ha incrementat el nombre d'ajudes als sense sostre, motiu pel qual podria deure's l'augment del nombre d'indigents a la ciutat, procedents d'altres indrets com Barcelona. Recentment un grup de voluntaris van contar una cinquantena a la ciutat.