CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de maig del 2018

L'A.V.V. del Port tem que la nova passera marítima redueixi els vianants pel barri cap al Port i la platja

La passera s'estrenarà al mes de juny. Foto: Blog Barri del Port

La falta de comerç i incentius al Barri del Port no convidem ni atreuen a la ciutadania més enllà dels vianants que passen pel carrer Apodaca i Plaça dels Carros en direcció al Port, el Moll de Costa, el passeig i la platja, un fet que podria reduir-se un cop enllestida la nova passera marítima que connectarà el centre i el Passeig del Miracle des de la baixada del Toro i des del passeig Espanya, una mica més amunt de l'estació, i més encara quan es remodeli el carrer Pons d'Icart millorant la mobilitat per accedir-hi, fet que també podria reduïr el pas per la zona dels usuaris del tren.

De fet, l'A.V.V del Port, tot i que considera la infraestructura com a positiva per a la ciutat, lamenta i està segura que afectarà al barri ja que "ja no hi haurà tanta gent que passi per aquí, pel pas soterrat on a més, sovint fallen les escales i ascensors, encara estarà més abandonat i solitari, més mort". En el mateix sentit l'entitat assenyala que el fet que el pas soterrat per vehicles finalment no s'hagi realitzat, també ha afectat a la zona encara que hagi servit per descongestionar el trànsit. "Si la gent no passa pel barri, dificilment hi hagi empresaris amb interés per obrir aquí els seus negocis, al contrari, cada cop tanquen més, i la falta de comerç és una de les grans i principals mancances i causes de la degradació de la Part Baixa" indiquen.

Està previst que la passera s'estreni durant la primera quinzena de juny, una obra costejada i que ha aportat a la ciutat el Port de Tarragona.